У 2022 році компанія Apple додала до лінійки смартфонів iPhone 14 Plus, а ще через рік в лінійці MacBook Air з’явилася 15-дюймова версія лептопа. Щось подібне очікується й у розділі середньобюджетних планшетів виробника — iPad Air з діагоналлю у 12,9 дюйма (простіший аналог найбільшого iPad Pro).

Зображеннями з потенційним дизайном нової моделі поділилося видання 91mobiles.

Згадки про більший iPad Air з’явилися у жовтні минулого року. Наразі лише iPad Pro має 12,9-дюймовий варіант, втім, робота над подібним iPad Air також не виключена. За словами видання, рендери ексклюзивно надані «джерелами з галузі».

На них можна побачити традиційно тонкий планшет у загалом схожій формі на корпус поточного iPad Air. Розташування та кількість клавіш також збігаються, як й чотири динаміки (по два зліва та права в альбомній орієнтації).

Що все ж трошечки відрізняється, це виступ камери. В актуальної моделі на задній стороні виступає лише віконце камери. А от на рендері цей виступ спускається нижче та захоплює ще один виріз невеличкий виріз для мікрофона.

Також, доволі передбачувано, більший iPad Air також матиме вмонтований у клавіші увімкнення сканер відбитків пальців Touch ID. Для заряджання та підключення інших пристроїв, звісно, слугуватиме порт USB-C. А для фірмових аксесуарів передбачено стандартний конектор на «спинці».

Нагадаю, минулий рік став першим, у якому жодна з моделей планшетів від Apple не отримала оновлень. Тож цього року радше за все варто очікувати чогось цікавого.