Крім Developer Direct, учора також пройшла ще одна ігрова презентація – ESO 2024 Global Reveal від Bethesda Softworks. На ній компанія розповіла, що чекатиме на гравців у The Elder Scrolls Online цього року.

Найголовнішою новиною, цілком природно, став анонс чергового доповнення. Воно отримало назву Gold Road і представить нову зону – West Weald, сільску місцевість на півдні Cyrodiil. Головне місто West Weald — Skingrad, вже знайоме шанувальникам всесвіту The Elder Scrolls, які мали нагоду побувати у ньому у The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Сюжетно Gold Road є прямим продовженням попереднього доповнення, Necrom (сюжетна кампанія якого, несподівано для всіх гравців, свого часу закінчилася великим кліфгенгером), і представить, поміж іншого, нового для всесвіту The Elders Scrolls даедричного принца — Ithelia. Також нам обіцяють нові підземелля, випробування, світових босів тощо — загалом на нас чекає приблизно 30 годин ігрового часу.

Разом з Gold Road розробник представить нову ігрову механіку Scribing, яка дозволить налаштовувати на свій смак навички та вміння персонажу — наприклад, додавати базовій атаці з лука додаткові властивості. ZeniMax Online працювала над схожою системою під назвою Spellcrafting багато років тому, але потім надовго від неї відмовилася — щоб повернутися до цієї ідеї вже цього року.

Реліз вже традиційно відбудеться на початку літа: The Elder Scrolls Online: Gold Road має вийти на ПК (Steam і Epic Games Store) 3 червня, на консолях (PS4, PS5, Xbox Series X|S) — 18 червня. Йому передуватиме вихід у першому кварталі невеличкого DLC з двома підземеллями, а у третьому і четвертому кварталах на нас очікуватимуть додаткові доповнення — зокрема з новими компаньйонами та оновленням у PvP.

Крім того, оскільки The Elder Scrolls Online цього року виповнюється 10 років, розробник запланував святкові події для ігрової спільноти… на цілих 15 місяців.