На виставці CES 2024 компанія TCL CSOT (підрозділ TCL з виробництва дисплеїв) демонструє свої нові розробки, серед яких — LCD-панель нового покоління, яку вона називає “WHVA”. Так, попри те, що решта виробників телевізійних дисплеїв вже не вкладається в розробку традиційних IPS- або VA-панелей, надаючи перевагу OLED, TCL не полишає спроб вдосконалити “старі” технології.

Так, спочатку компанія розробила HVA-панель — власний варіант VA-панелі з підвищеним контрастом. А зараз представила WHVA — подальше вдосконалення технології, що додає панелі максимальні кути огляду. Інші компанії також намагалися збільшити кути огляду VA-телевізорів, проте у них були свої недоліки — наприклад, Sony розробила додатковий фільтр (X-Wide Angle), але він підвищував рівень чорного. Іншим варіантом для LCD-телевізорів є використання IPS, але у цієї технології надто низький контраст.

Як повідомляє ресурс FlatpanelsHD, TCL CSOT показує на виставці технологію WHVA у дії на прикладі 85-дюймової 4K-панелі. Технічні подробиці наразі не розголошуються, але судячи з відео, компанії вдалося створити LCD-панель, що демонструє такий самий рівень чорного і мінімальне зниження насиченості кольорів, навіть якщо дивитися на екран практично збоку.

Очікується, що у телевізорах WHVA-панель виробництва TCL може з’явитися вже наступного року.