Холдинг VEON та компанія «Київстар» провели оцінку фінансового впливу через масштабну кібератаку на українського мобільного оператора в грудні 2023 року. Про це йдеться в повідомленні на сайті VEON.

Тут сказано, що холдинг не очікує істотного фінансового впливу на консолідовані результати за 2023 рік через збої у наданні послуг, витрати на їхнє відновлення, заміну обладнання чи компенсації зовнішнім консультантам.

Проте цього року вплив усе ж очікується. У VEON прогнозують, що на консолідовані результати холдинга цього року вплине втрата доходу, пов’язана із заходами з підвищення «лояльності клієнтів, вжитими «Київстар» для компенсації незручностей унаслідок збоїв у наданні послуг».

«Вплив цих пропозицій на дохід наразі оцінюється приблизно в 3,6 млрд грн (приблизно $95 млн)», – сказано в повідомленні VEON.

Хакерська атака на «Київстар» 12 грудня призвела до масштабного збою. Але компанія за участі партнерів працювала над вирішенням ситуації. Невдовзі мобільний оператор відновив надання всіх основних базових сервісів своїм клієнтам та оголосив, що скасовує наступну плату за тариф і виділяє 100 млн грн на ЗСУ.