«Київстар» станом на 21 грудня відновив надання всіх основних базових сервісів своїм клієнтам. Про це йдеться в повідомленні мобільного оператора.

Для того, щоб висловити подяку своїм абонентам, компанія скасовує планову плату за тариф для всіх своїх користувачів. Це означає, що абонентам передплати, контракту та контрактним абонентам із послугою «Домашній Інтернет» не буде списано планову плату за пакет послуг у період із 22 грудня по 21 січня.

Також користувачам «Домашній інтернет» від Київстар та «ВСЕ РАЗОМ» не буде списано планову плату за пакет послуг з 1 по 31 січня.

А от для корпоративних клієнтів Київстар буде надана знижка 100% на плату за тариф із використанням послуг мобільного зв’язку, фіксованого інтернету, передачі даних та телефонії з 1 по 31 січня. Ознайомитись із докладною інформацією щодо пропозицій можна за посиланням.

Окрім цього, компанія виділяє 100 млн грн на потреби ЗСУ. Докладніше про цільове призначення коштів «Київстар» обіцяє повідомити згодом.

«Ми вдячні всім нашим клієнтам, партнерам, державним органам, а особливо СБУ, за те, що в такій критичній ситуації продовжували підтримувати та вірити в нас. У соцмережах ми бачили багато пропозицій перенаправити персональні компенсації клієнтів на допомогу ЗСУ. Ми вирішили не обирати – компенсації чи донат. Тому, окрім скасування плати за тариф, Київстар виділяє 100 мільйонів грн на потреби ЗСУ», – сказав президент компанії Олександр Комаров.

Нагадаємо, що 12 грудня стало відомо про хакерську атаку на «Київстар», яка спричинила масштабний збій. Відтоді мобільний оператор працював над поступовим відновленням роботи.