Компанія John Deere використовуватиме супутники Starlink, щоб під’єднати свою розумну техніку до супутникового інтернету. Сторони підписали відповідну угоду, пише The Wall Street Journal.

Найбільший у світі виробник сільськогосподарської техніки зможе під’єднати трактори, оприскувачі та іншу техніку до інтернету в районах, де немає належного зв’язку.

«Це робить нас на крок ближче до повсюдного підключення в будь-якій точці світу, – пояснив технічний директор Deere Джамі Хіндман. – Найбільша можливість для нас – надати існуючі технології більшій кількості клієнтів».

Він також пояснив, що компанія обрала Starlink частково через швидкість, з якою її низькоорбітальні супутники передають сигнали.

Послуга, яка допоможе автоматизувати посадку і збір врожаю у віддалених місцях, цього року має дебютувати в Бразилії та США. Згодом вона розповсюдиться на інші країни.

Компанія Deere інвестує мільярди доларів у розробку комп’ютерних послуг для фермерів, включаючи програмне забезпечення, яке дозволяє обприскувачам гербіцидів відрізняти культури від бур’янів, а тракторам без водія – орати поля.

Ця угода свідчить про зростаючий вплив Starlink для надання високошвидкісного інтернету. Для цього на орбіті працює близько 5300 супутників.