Коли йдеться про портативні ігрові консолі, нині на думку спадають Steam Deck, ROG Ally та подібні конкуренти. Проте якщо мати трохи вільного часу та натхнення, навіть Sony PlayStation 5 можна перетворити на оригінальний ігровий планшет.

Ютубер Метью Перкс на каналі DIY Perks продемонстрував власний погляд на планшетну версію Sony PlayStation 5.

Враховуючи, що більша частина останньої версії консолі від Sony насправді складається з масивного корпусу, чималої системи охолодження, привода Blu-ray та блока живлення, а основна плата доволі невелика, ентузіаст вирішив спробувати помістити її в компактніший корпус.

Зробити PlayStation [майже] портативним планшетом можливо. DIY Perks показав власний варіант такого пристрою

Звісно, подібне рішення потребувало у першу чергу компактнішої системи охолодження. З парою спроб пан Перкс зміг підібрати потрібну конфігурацію з шести труб та двох радіаторів. Активною частиною охолодження стали три вентилятори, передбачені для охолодження ноутбуків.

Після вдалих випробувань, це все треба було помістити у відповідний корпус. Ютубер використав для цього 3D-принтер. При чому кастомне рішення було відносно стилізовано під основну тему оригіналу. Ба більше, в такому корпусі навіть знайшлося місце для динаміків та окремих сабвуферів.

Зробити PlayStation [майже] портативним планшетом можливо. DIY Perks показав власний варіант такого пристрою

Для підтримки всього корпуса пан Перкс пристосував невеличку ніжку.

Від лептопів «планшет» також отримав дисплей. До того ж доволі непоганий. OLED-матрицю ютубер «позичив» з ігрового ноутбука Alienware. Звісно, в корпусі завчасно було розраховано місце для неї, а для її підтримки було розроблено окрему панель з карбону. Все, пристрій зібрано.

Проте проблемою залишилося живлення. Навіть попри те, що пан Перкс й тут підготував доволі охайне рішення, зовнішній блок живлення все одно потребує підключення до розетки. Власне, це єдине, що стало на заваді для портативності «планшета».

Втім, подивитися за процесом розробки такого рішення все одно доволі цікаво: