Вже завтра Samsung офіційно покаже оновлену флагманську лінійку Galaxy S24, яка традиційно складатиметься з трьох смартфонів — Galaxy S24, Galaxy S24+ та Galaxy S24 Ultra. І що ближче до самої події, то більше інсайдів з’являється напередодні.

Про нові деталі розповідає видання GSM Arena із посиланням на Android Headlines.

Так, за оновленими даними, пристрої лінійки Samsung Galaxy S24 будуть забезпечені оновленнями ОС Android протягом наступних семи років. Таким чином смартфони зберігатимуть актуальний стан доволі довго. Такого ж плану тримається й компанія Google з новими моделями Pixel.

А якщо проводити аналогію з Apple iPhone, то варто розраховувати, що з часом смартфони не матимуть всіх можливостей нових версій ОС, однак все одно будуть забезпечені патчами безпеки та підтримуватимуть частину нових функцій.

Також не секрет, що в нових смартфонах Samsung зробить чималий акцент на функціях штучного інтелекту (анонс супроводжувався великим написом Galaxy AI). Чекати на всі деталі залишилося трохи більше як добу, однак за попередньою інформацією інсайдерів, тут буде відносно неочікуваний поворот.

Йдеться про те, що окремі функції ШІ будуть безплатними щонайменше до 2025 року. Тобто з часом компанія може впровадити підписку на деякі сервіси, пов’язані з ШІ. Звісно, це може бути попередній план, який з часом зміниться (подібні історії вже були, наприклад, в автовиробників, які робили підписку на підтримку технологій Apple CarPlay та Android Auto, чим власники автівок були сильно незадоволені).

Також можна припустити, що користувачі ШІ-сервісів з підпискою матимуть певні переваги, як це відбувається зараз з ChatGPT або Copilot.

А наостанок інсадери також показали декілька зображень з майбутніми смартфонами. Серед іншого, є пара цікавих слайдів, які демонструють роздільну здатність камер нових смартфонів та їх основні функції.

Тож Samsung Galaxy S24 та Galaxy S24+ матимуть по три основні камери: ширококутну з 50 МП та 2-кратним оптичним наближенням, 12-мегапіксельний надширококутний сенсор та ще один 10-мегапіксельний із 3-кратним оптичним зумом. Варто звернути увагу на те, що у випадку з телефото зазначено Optical Zoom, тоді як в основного сенсора — Optical Quality Zoom. Тобто скоріше за все йдеться про цифрове наближення, але зі збереженням відповідної якості. Роздільна здатність фронтальної камери становитиме 12 МП.

Лінійка Samsung Galaxy S24 отримуватиме оновлення ОС протягом семи років, а функції ШІ з часом можуть стати платними

У Samsung Galaxy S24 Ultra така ж сама фронтальна камера, а от позаду, звісно, потужніший набір. Тут також є 12-мегапіксельний надширококутний сенсор, а от основний ширококутний вже значно цікавіший — 200 МП. І останній також має забезпечити 2× Optical Quality Zoom. Додатково є ще два сенсори телефото: 50 МП (5× Optical Zoom й 10× Optical Quality Zoom), та 10 МП (3× Optical Zoom).

Лінійка Samsung Galaxy S24 отримуватиме оновлення ОС протягом семи років, а функції ШІ з часом можуть стати платними

Вже зараз можна припустити, що чимала доля нових функцій ШІ буде направлена саме на роботу з покращення фото та відео. Не те, що б таких не було раніше, однак враховуючи останній «бум ШІ-сервісів», можливості Galaxy AI завтра дійсно будуть центровим оновленням.

Нагадаю, що трансляцію презентації Galaxy Unpacked 2024 можна буде подивитися 17 січня о 20:00 (за київським часом) на YouTube-каналі Samsung Україна, Facebook та Instagram.