Компанія Apple збирається вилучити функцію моніторингу рівня кисню в крові в Apple Watch Series 9 та Watch Ultra 2 для нових покупців в США, повідомляє The Verge. Це рішення є відповіддю на патентну суперечку з виробником медичного обладнання Masimo, яка призвела до заборони на продаж цих моделей Apple Watch у Сполучених Штатах. Комісія з міжнародної торгівлі (ITC) раніше постановила, що датчики кисню в цих пристроях порушують патенти Masimo.

Apple спочатку вилучила ці моделі зі своїх магазинів перед тим, як заборона набула чинності 26 грудня 2023 року. Однак після апеляції Apple і тимчасового призупинення заборони компанія відновила продажі в США, очікуючи на рішення Митної та прикордонної служби США щодо запропонованих змін. Рішення Apple, щоб уникнути подальших проблем з порушенням патентів, передбачає вилучення функції вимірювання рівня кисню з ще не проданих Apple Watch Series 9 та Watch Ultra 2.

Згідно з повідомленнями Bloomberg, а також листом від адвокатів Masimo, опублікованим 9to5Mac, всі сторони погодилися з цим планом. Хоча функція все ще активна на вже проданих годинниках, представник Apple Ніккі Ротберг зазначила, що Series 9 і Ultra 2 ще будуть доступні з цією функцією протягом невизначеного періоду часу.