Людиноподібний робот Optimus компанії Tesla здобуває нові навички. Цього разу він навчився складати футболку на столі. Показове відео опублікував Ілон Маск, пише TechCrunch.

Робот поводиться доволі вправно, хоча робить це повільно, а результат його дій – далеко не ідеальний. Водночас Ілон Маск уточнив, що поки Optimus не здатен робити це автономно.

«… але, безумовно, зможе робити це повністю автономно та в будь-якому середовищі (не потребуватиме фіксованого столу з коробками, в якій лежить лише одна футболка)», – додав мільярдер.

Нагадаємо, що Tesla показала нове покоління свого людиноподібного робота Optimus у грудні. Тоді в ролику чимало уваги привернули рухи Optimus Gen 2, особливо верхньої частини його тіла.

У відео він перекладав яйця, що засвідчило здатність Optimus Gen 2 до делікатної маніпуляції з предметами. Також у ролику Tesla показала, як робот танцює.

Попри неабияку технічну майстерність, людиноподібний робот, очевидно, виконує сплановані та запрограмовані дії для демонстрації чітких рухів, а не технологій штучного інтелекту.