Apple збирається розділити магазин застосунків App Store на дві окремі структури в очікуванні нових правил Європейського Союзу, які передбачають дозвіл на завантаження сторонніх додатків. Як повідомляє Марк Гурман з Bloomberg у своєму інформаційному бюлетені Power On, цей крок є відповіддю на Закон про цифрові ринки (DMA), який був прийнятий у ЄС у 2022 році.

Apple планує впровадити ці зміни протягом наступних кількох тижнів, фактично відокремивши App Store в ЄС від його глобального аналога. Кінцевий термін, до якого Apple має привести свою діяльність у відповідність до положень DMA 7 березня, що дає технологічному гіганту вузьке вікно, трохи понад сім тижнів, для здійснення цих значних змін.

Минулого тижня генеральний директор Apple Тім Кук зустрівся з головою антимонопольного відомства ЄС Маргрет Вестагер у штаб-квартирі компанії в Apple Park, де було підкреслено важливість дотримання DMA.

Згідно з угодою, Apple буде зобов’язана не лише дозволити встановлення сторонніх магазинів додатків і додаткове завантаження програм з інших джерел, але й дозволити розробникам просувати свої продукти за межами App Store та інтегрувати сторонні платіжні системи. Угода DMA може призвести до суттєвих змін у тому, як App Store, а також інші сервіси Apple, такі як FaceTime і Siri, працюють в Європі.