До виходу нових смартфонів від Apple ще дуже багато часу, проте аналітики вже збирають дані про наступні моделі. Не так давно Мінг-Чі Куо вже згадував лінійку iPhone 16 у своєму прогнозі щодо смартфонів наступного року. 

Черговою частиною цьогорічних апгрейдів поділився аналітик Джефф Пу, на що звернуло увагу видання 9to5Mac.

Тож в iPhone 16 та iPhone 16 Plus навесні можна буде очікувати нові процесори A18, які будуть виготовлені за 3-нанометровим техпроцесом. Вони традиційно збільшать продуктивність у порівнянні з попередниками, а також поліпшать витрату енергії. Очікується, що нові смартфони отримають ще й більше оперативної пам’яті: поточні моделі iPhone 15 та iPhone 15 Plus мають по 6 ГБ ОЗП, тоді як наступні версії збільшать цей показник до 8 ГБ.

Разом із цим «молодші» моделі iPhone отримають підтримку Wi-Fi 6E, яка наразі є лише у Pro-версій. А от 5G-модуль залишиться від всієї поточної лінійки — Qualcomm X70.

iPhone 16 має збільшити обсяг оперативної пам’яті та отримати швидше з’єднання з Мережею

Своєю чергою iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max матимуть потужніший модем Qualcomm X75. Тобто цього року звичайні та моделі Pro відрізнятимуться ще й у показниках швидкості передачі даних у 5G-мережі. Не виключено, що iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max також матимуть підтримку Wi-Fi 7, з якою вже встигли презентувати гаджети конкурентів на CES 2024.

Звісно, Pro-моделі також матимуть оновлений процесор A18 Pro.

Додатково пан Пу також підтверджує, що в iPhone 16 Pro можна очікувати й оновлені надширококутні камери, які збільшать роздільну здатність з 12 до 48 МП. Подібне покращення має вплинути на якість запису просторового відео, яке потім можна буде переглянути у гарнітурі змішаної реальності Apple Vision Pro.