Apple ще працює над прототипами iPhone 16, а тим часом вже з’являються чутки про лінійку iPhone 17. Так, аналітик Мін-Чі Куо поділився деякою інформацією, яка стосується фронтальних камер смартфонів Apple, які вийдуть наступного року.

Про це він розповів у своєму блозі, а звернуло увагу на допис видання 9to5Mac.

Пан Куо розповідає, що постачальник фронтальних камер для смартфонів Apple, компанія Genius, очікує на збільшення доходів від продажів таких модулів для iPhone 17. Їх роздільна здатність становитиме 24 МП, коли в поточних та цьогорічних моделях використовуються 12-мегапіксельні сенсори.

Ба більше, нові камери складатимуться з шести лінз, а не п’яти, як зараз. І вартуватимуть такі модулі більш як у два рази дорожче.

Заразом пан Куо розповів про надширококутну та камеру телефото в iPhone 16. Перша збільшить роздільну здатність з 12 до 48 МП й опрацьовуватиме знімок так само як це зараз робить основна ширококутна камера, формуючи 12- та 24-мегапіксельні світлини.

Genius також постачає перископічні камери, які цього року отримають обидві «старші» моделі iPhone 16 Pro та 16 Pro Max. Це будуть 12-мегапіксельні модулі з можливістю 5-кратного наближення.

Ще Genius постачає лінзи для гарнітур змішаної реальності Apple Vision Pro, запуск якої відбудеться в лютому або березні цього року.