В Android 15 можуть повернути можливість додавати віджети на екран блокування. Цю функцію прибрали ще у 5 версії операційної системи. Про це пишуть Android Authority.

У беті 14 QPR2 Beta 3 знайшли потенційну можливість реалізації цих віджетів. Це окремий простір, який користувачі зможуть відкривати свайпом вліво й вже там зможуть налаштовувати все необхідне. 

Android Authority змогли отримати доступ до цієї функції на Pixel Tablet та поділились кількома скриншотами.

 

Наразі ця функція ще в роботі й там є змога додавати лише віджети додатків календаря, годинника, пошуковика та інших програм Google. Іншим розробникам потрібно буде категорію KEYGUARD до своїх віджетів для того, аби вони почали працювати.

Поки що доступ до цієї функції змогли отримати лише на планшетах, тож потенційно функціональність віджетів на заблокованих екранах можуть обмежити лише для більших пристроїв. Проте, варто розуміти, що зараз робота над цим ще в процесі й фінальний результат ми, можливо, побачимо не раніше релізу Android 15.

Ще однією потенційною реалізацією віджетів може стати їх додання до At a Glance. Це може буде схожим на те, що Apple зробила з віджетами в iOS 16. Однак про таку потенційну реалізацію поки нічого невідомо.