Microsoft продовжує додавати штучний інтелект повсюди, де це можливо, і цього разу ціллю компанії стала програма Notepad. Як повідомив користувач PhatomOcean3 у X, стандартний блокнот на Windows незабаром теж отримає підтримку ШІ.

Функція Cowriter допомагатиме користувачам редагувати текст, даючи можливість скорочувати, розширювати, змінювати тон та навіть повністю переписувати текст зберігаючи його оригінальний сенс.

Навіть Notepad отримає підтримку штучного інтелекту

Користувачі знайшли функцію Explain with Copilot, яка, ймовірно, дасть можливість знаходити додаткову інформацію про ту чи іншу частину тексту напряму з програми. 

Також у файлах знайшли згадку так званих кредитів, які позначатимуть скільки разів користувачу ще буде доступне безплатне використання Copilot у програмі. Схожу систему Microsoft використовує у функції Cocreator в програмі Paint. 

Notepad з виходом Windows 11 отримав чимало корисних оновлень, серед яких функція автозбереження, вкладки, темна тема, лічильник символів та інше, які покращували досвід користування. Проте введення штучного інтелекту подобається користувачам вже куди менше.

Сама Microsoft поки жодних офіційних анонсів щодо нової функціональності програми не робила.