Значення 2-in-1 можна двічі поєднати в один пристрій. Як мінімум, компанія Lenovo змогла таке реалізувати. Й одночасно з цим користувач дійсно отримає два пристрої, заплативши за один. Повна назва новинки — Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid.

Тож, такий ThinkBook виглядає доволі звичайним лептопом. Однак всередині він має два набори компонентів. В топкейсі є все для роботи Windows: Intel Core Ultra 7 з інтегрованою графікою, до 32 ГБ оперативної пам’яті та терабайтного накопичувача, батарею ємністю у 75 Вт•год тощо. Цю частину в компанії назвали Hybrid Station.

А от в дисплеї є все необхідне для роботи ОС Android: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 12 ГБ ОЗП, накопичувач UFS 3.1 з 256 ГБ та акумулятор з 38 Вт•год. Окремо цей модуль отримав назву Hybrid Tab.

Таким чином, знявши дисплей, користувач має планшет з Android, а під’єднавши до топкейса монітор, можна одночасно користуватися й комп’ютером з Windows.

Кожна з частин також має власні доповнення. В дисплеї/планшеті знайшлося місце для чотирьох динаміків потужністю 1 Вт кожен, окремо є інфрачервоне розпізнавання обличчя власника. В ньому також є фронтальна та дві основні камери (13 та 5 МП). Тут також можна знайти USB-C, а для з’єднання з топкесом використовується окремий пропрієтарний порт.

Своєю чергою топкейс забезпечений двома динаміками по 2 Вт, а також сканером відбитків пальців. На ньому також можна знайти два порти Thunderbolt 4 та класичний роз’єм для навушників.

Незвичний гібрид: компанія Lenovo поєднала Windows, Android, ноутбук та планшет в одному пристрої

Окремо топкейс важить 970 грамів та завтовшки у 9,4 мм, тоді як екран/планшет важить 785 грамів при товщині у 6,6 мм. Загальна вага конструкції — 1 кг 755 грамів.

Використовуючи пристрої разом, у Windows можна буде отримати стрим з Android (Hybrid Stream, звісно) в режимі картинка-в-картинці, а в Android — користуватися клавіатурою з трекпадом на топкейсі.

Втім, заплатити дійсно доведеться як за два пристрої. Вартість Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid становитиме $2 000, а всі охочі випробувати такий незвичний гібрид матимуть таку змогу вже у другому кварталі цього року.