ASUS Zenbook Duo (2024) – ноутбук з двома 14-дюймовими OLED-екранами

Компанія ASUS представила на виставці CES 2024 ноутбук Zenbook Duo (2024) з двома екранами. Це не перша модель виробника, в якій використовується два дисплеї, в серії Zenbook Duo вже декілька років виходять ноутбуки з додатковими екранами.

Проте це вперше, коли ASUS використав одразу дві 14-дюймові OLED-панелі. В компанії називають їх ASUS Lumina, це OLED матриці з роздільною здатністю 3K, частотою оновлення 120 Гц і співвідношенням сторін 16:10.

На відміну від Lenovo YogaBook 9i, який при схожій концепції потребує спеціальної підставки, щоб працювати з екранами в горизонтальному чи вертикальному розташуванні, в ASUS використали вбудовану підставку. Таким чином Zenbook Duo (2024) можна встановлювати в потрібному положенні без сторонніх аксесуарів.

Для того, щоб користувачеві не довелося друкувати тільки на екранній клавіатурі, до Zenbook Duo (2024) додали фактично топкейс традиційного ноутбука – з клавіатурою та великим тачпадом ErgoSense.

Ця панель доволі тонка, кріпиться до корпусу магнітами, та підʼєднується через Bluetooth, тобто її можна використовувати як окрему клавіатуру.

Попри таку цікаву конструкцію з вбудованою підставкою та знімним топкейсом, загальна вага Zenbook Duo (2024) не надто далеко пішла від сучасних ультрабуків та складає 1,35 кг.

Ноутбук оснащено процесором Intel Core Ultra 9, інтегрованим графічним процесором, прискорювачем штучного інтелекту NPU, до 32 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5x, твердотільним накопичувачем PCIe 4.0 місткістю до 2 ТБ, акумулятором ємністю 75 Вт·год зі швидкою зарядкою та аудіосистемою Dolby Atmos, сертифікованою Harman Kardon.

Також варто зазначити, що Zenbook Duo (2024) виготовлений з перероблених матеріалів і пройшов ряд тестів на витривалість за стандартами MIL-STD-810H.