Ігор Саржинський, нарративний директор Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, написав у X, що роботу над Cyberpunk 2 офіційно розпочато.

Саржинський розповів, що робота у Бостонському офісі CD Projekt Red офіційно розпочалась і команда починає свій шлях до створення Orion, яка є кодовою назвою для продовження Cyberpunk 2077.

Що цікаво, першу гру він назвав просто «розминкою», однак, враховуючи, скільки проблем та критики 2077 отримала на релізі, і скільки часу та ресурсів пішло на те, щоб це виправити, розминка видалась доволі непоганою.

Крім того, перед розробниками постане ще один виклик — перехід з REDengine 4 на Unreal Engine 5. Провідний дизайнер квестів Павло Саско в інтерв’ю каналу The Neon Arcade вже розповідав про ці виклики.

«Ми вже досить довго працюємо з Unreal. Потрібно виконати багато роботи, коли справа доходить конкретно до набору інструментів і так далі, тому що є дуже багато конкретних речей, для яких був створений наш рушій RED. Звичайно, нам потрібно переконатися, що все це зроблено належним чином, щоб ми могли робити ігри саме так, як хочемо. І ви знаєте, робота триває».

Та попри всі складнощі, Сасок не заперечував переваг Unreal Engine. Та чи допоможе зміна рушія випустити гру у кращому стані й чи візьмуть CD Projekt Red до уваги помилки минулого покаже лиш час.