Китайський інтернет-гігант Tencent продовжує скуповувати західні ігрові студії. Ще влітку 2023 р. Tencent став основним акціонером польської Techland, але можлива сума угоди, $1,6 млрд, стала відома лише зараз. Про це пише польське видання Bankier.pl.

Bankier.pl оцінює угоду Tencent з Techland у 6,3 млрд злотих, що складає приблизно $1,6 млрд. Це взагалі найбільше злиття/поглинання 2023 р. на польському ринку. Звісно це ще не рівень угоди Microsoft / Activision Blizzard, але більше ніж свого часу Electronic Arts віддала за Codemasters ($1,2), а Embracer Group за Gearbox Software ($1,3).

Нагадаємо, студія Techland була створена у 1991 році й відома за такими ігровими серіями як Chrome, Call of Juarez, Dead Island та Dying Light. Остання гра студії, Dying Light 2, вийшла у лютому 2022 року і за перший місяць продалася накладом більше ніж 5 млн копій.

Щодо китайської Tencent, то вона або повністю володіє, або має великі частки у десятках західних ігрових студій, включаючи такі відомі як Funcom, Riot Games, Supercell (84%), Grinding Gear Games (80%), Don’t Nod (40%), Epic Games (40%), FromSoftware (16,25%), Ubisoft (9,99%), Paradox Interactive (5%), Remedy Entertainment (3,8%) та багато інших.