Компанія MSI вийшла на ринок портативних ігрових консолей з моделлю Claw на базі Windows, анонсованою на виставці CES 2024. Claw працює на нещодавно анонсованому процесорі Intel Meteor Lake Core Ultra і пропонує моделі вартістю від $699 до $799. Базова версія включає процесор Core Ultra 5 і 512 ГБ пам’яті.

MSI показала портативну ігрову консоль Claw на Windows

Claw вирізняється новим процесором Intel, який підтримує технологію масштабування XeSS, і в MSI заявляють, що консоль може без проблем запускати ігри класу AAA, як Assassin’s Creed Mirage.

MSI показала портативну ігрову консоль Claw на Windows

Пристрій також оснащений акумулятором ємністю 53 Вт·год, який, за словами виробника, є найбільшим у своєму класі та забезпечує дві години автономної роботи при повному навантаженні. Claw важить 675 г і має розміри 294х117х21,2 мм. Він оснащений тактильними кнопками, тригерами на основі датчика Холла та джойстиками.

MSI показала портативну ігрову консоль Claw на Windows

Пристрій отримав 7-дюймовим IPS-дисплей з частотою оновлення 120 Гц, роздільною здатністю 1080p і яскравістю 500 ніт. Інші характеристики включають 16 ГБ оперативної пам’яті, до 1 ТБ пам’яті PCIe M.2, слот microSD, порт Thunderbolt 4, 3,5-мм роз’єм для навушників і кнопку ввімкнення, оснащену датчиком відбитків пальців.

MSI показала портативну ігрову консоль Claw на Windows

Пристрій також має кнопки макросів і RGB-підсвічування навколо великих пальців. Він працює під управлінням Windows 11 з програмним забезпеченням MSI Center M, що пропонує швидкий доступ до ігор та ігрових бібліотек, а також може запускати ігри для Android через додаток App Player.