Kia та Uber підписали меморандум про взаєморозуміння щодо використання модульних електричних фургонів PV5 для попутних поїздок. Про це повідомляє The Verge.

Цей фургон є одним із кількох моделей, які Kia щойно презентувала. Вони поєднані спільною електричною платформою PBV (Platform Beyond Vehicle) та схожими назвами: Kia PV1, Kia PV5, Kia PV7.

Kia PV5 – це середня модель лінійки. Для неї заявлена можливість зміни типу кузова: вантажний фургон або пасажирський вен, стандартний або високий дах. Uber хоче додати PV5 як опцію для своїх водіїв, сподіваючись виконати свою обіцянку стати повністю електричним на всіх ринках до 2040 року.

В Uber пояснили, що метою угоди з Kia є визначення оптимальних технічних характеристик для моделей PBV, з можливою подальшою інтеграцією технологій та послуг, щоб принести користь водіям та пасажирам.

Компанії спільно працюватимуть над створенням «підтверджень концепції, прототипів і виробництвом PBV, пристосованих до потреб водіїв, які використовують платформу Uber».

Наразі Uber співпрацює з автовиробниками, щоб запропонувати водіям гнучкі умови оренди електромобілів та заохочення, такі як додаткові бонуси за кожну поїздку на електромобілі.

Uber заявляє, що в Північній Америці та Європі понад 74 тис. водіїв користуються електромобілями.