Відомий виробник аксесуарів Belkin випустив доволі цікавий док для iPhone. Гаджет називається Belkin Stand Pro. На перший погляд, це звичайна зарядна станція для смартфона, проте вона має оригінальну функціональність.

Про це розповідає видання TheVerge.

Belkin Stand Pro — моторизована станція, яка буде самостійно рухати смартфон, який в цей час відстежує позицію користувача у кадрі. Принцип простий: достатньо під’єднати iPhone 12 (або новіший) за допомогою MagSafe, дозволити з’єднання за допомогою NFC, і все. 

Використовуючи Apple’s DockKit, станція буде відповідно реагувати на вказівки смартфона. При цьому жодне додаткове ПЗ не потрібне. Станція може обертатися на 360° по колу, а також нахиляти смартфон на 90° вперед/назад. І працювати це буде як зі стандартними застосунками FaceTime та Camera, так і сторонніми (на кшталт Instagram, Microsoft Teams, TikTok тощо).

З керуванням теж все просто. На корпусі є одна клавіша, яка вмикає та вимикає трекінг. Також на ньому є LED-індикатор, який інформує про поточний режим роботи.

Заразом док може підживити смартфон. Потужність індукційного заряджання становить 15 Вт. Сам док живиться 30-ватним комплектним блоком живлення. Однак має й вмонтований акумулятор, який забезпечить приблизно 5 годин роботи без джерела живлення.

Щоправда, такий док не з дешевих. Його вартість складає $179,99. Дату початку продажів виробник, на жаль, не зазначив.

Belkin Stand Pro допоможе iPhone відстежувати рухи користувача під час запису відео чи відеочату

Окрім цього Belkin оновлює BoostCharge Pro 3-in-1 Magnetic Stand — док для одночасного заряджання iPhone, Apple Watch та AirPods. Нова версія отримала підтримку стандарту Qi2. Це й же стандарт тепер підтримує й BoostCharge Pro Magnetic Power Bank з акумулятором ємністю 5 000 мА•год. Вартість новинок становить $149,99 та $39,99 відповідно. Придбати їх можна буде вже у березні.