Здається, iPhone вдалося успішно пройти найбільш незвичний краш-тест. Смартфон від Apple «пережив» падіння з літака та продовжив функціонувати. Про це пише користувач Seanathan Bates на платформі X.

Йдеться про інцидент, який трапився 6 січня 2024 р. на борту Boeing 737 MAX 9 авіакомпанії Alaska Airlines. Рейс прямував зі штату Орегон в Каліфорнію, однак невдовзі після вильоту в літака відірвало двері аварійного виходу.

Boeing

Після цього пілоти розвернули літак та здійснили безпечну аварійну посаду. Ніхто з пасажирів та членів екіпажу не постраждав. А вже згодом стало відомо, що Alaska Airlines призупиняє польоти лайнерів Boeing 737 MAX 9.

Про незвичну знахідку написали сьогодні. Виявилося, що iPhone буквально випав із літака на висоті 16 тис. футів (4,87 км). Але він не розбився та навіть зберіг частину заряду.

Користувачі, який повідомив про знайдений смартфон, зв’язався з Національною радою з безпеки на транспорті (NTSB) в США. Там повідомили, що це – другий знайдений смартфон із цього рейсу. При цьому пошуки аварійних дверей літака буцімто досі тривають.