Samsung оголосила про нову співпрацю, в рамках якої сервіс розумного будинку SmartThings з’явиться в автомобілях Hyundai та Kia. Про це розповіли The Verge.

Частиною співпраці буде те, що користувачі SmartThings зможуть з дому керувати елементами автомобіля, як от вмикати кондиціонер, керувати дверима та інше, і навпаки, з машини зможуть керувати елементами розумного будинку.

У SmartThings також можна буде додавати автомобілі у щоденну рутину домашнього дому. У пресрелізі також навели приклад такого використання:

«Наприклад, коли на смартфоні Galaxy спрацьовує ранковий будильник, автоматично відкриваються штори, вмикається світло та телевізор. Коли користувачі готові вийти на роботу, автомобіль користувача налаштує ідеальну температуру. Крім того, на екрані смартфона та телевізора відображатиметься така інформація, як залишок заряду батареї електромобіля та запас ходу».

Наразі невідомо, коли саме співпраця набере чинності, однак на зображеннях представлених у пресрелізах використовували автомобіль Hyundai Ioniq, тож можливо з нього й почнуть впроваджувати SmartThings.