Появу iPhone можна пов’язати зі зникнення смартфонів з фізичними клавіатурами. Іронічно, що деякі аксесуари саме для смартфонів від Apple націлені на повернення таких клавіатур. Й тепер з’явився ще один такий варіант — Clicks Creator Keyboard.

Про це розповідає видання TheVerge.

Заснували компанію Clicks ютубери MrMobile (Майкл Фішер) та CrackBerry Kevin (Кевін Міхалюк). Серед команди розробників зазначаються колишні спеціалісти з компаній Apple, BlackBerry та Google.

Ютубери розробили кейс Clicks з фізичною QWERTY-клавіатурою для iPhone

Сама ідея не нова. Clicks — кейс для iPhone 14 Pro, 15 Pro та 15 Pro Max з фізичною клавіатурою знизу. З’єднання відбувається через Lightning- або USB-C-порт, а для заряджання пристрою кейс також має зовнішній вихід. Вбудованого акумулятора немає. Наразі виробник пропонує два кольори: BumbleBee (жовтий) та London Sky (темно-сірий).

Ще з цікавого: клавіші мають підсвічування, є підтримка знайомих користувачам macOS комбінацій «гарячих» клавіш, а також чохол не заважатиме індукційному заряджанню. Пізніше компанія планує випустити застосунок, який має додати функціональності у використанні.

Ютубери розробили кейс Clicks з фізичною QWERTY-клавіатурою для iPhone

В залежності від кінцевої моделі, розмір кейсу складає від 188,46×74×10,75 до 204,1×80,1×11,05 мм, а вага — 62 та 65 грамів. Хід клавіш в усіх випадках становить 0,2 мм. Серед матеріалів є силікон (основна частина), «веганська шкіра» (невелика підкладка позаду) та полікарбонат (клавіатура).

Звісно, подібний аксесуар не є ідеальним рішенням. Він значно збільшує загальні габарити пристрою, а впевнене використання потребуватиме часу на адаптацію. Також наразі лише чохли з Lightning-портом дозволяють передавати дані та працювати CarPlay через дротове під’єднання в машині, тоді як варіанти з USB-C — лише заряджатимуть пристрій.

Втім, охочі використовувати смартфон з фізичною клавіатурою, яка не займатиме чималу частину екрана, все ж додають нову опцію. Версія Clicks для iPhone 14 Pro та 15 Pro вартує $139 (надійде з 1 лютого та середини березня відповідно), а більша для iPhone 15 Pro Max — $159 (очікується на початку весни).