Вартість Bitcoin оновила максимум із квітня 2022 року та перевищила $45 тис. під час торгів напередодні. Це сталося на фоні оптимізму через можливе схвалення спотових біткоїн-ETF (Exchange Traded Fund). Про це пише Reuters.

Ціна Bitcoin сягнула 21-місячного піка в $45,922 тис. Торік вартість криптовалюти збільшилася на 156%, що стало найсильнішим річним показником із 2020 року.

Нагадаємо, що на початку грудня Bitcoin подорожчав до $41 тис. Це був перший випадок із травня 2022 року, коли вартість Bitcoin подолала позначку $40 тис. Тоді аналітики припустили, що зростання криптовалюти не зупиниться.

Приміром, в IG Australia Pty говорили про $42,330, як наступний рівень для Bitcoin. А в компанії Nexo, яка займається цифровими активами, наступними важливими рубежами називали $48 тис. та $52 тис.

Зараз увага зосереджена на потенційному схваленні спотових біткоїн-ETF. Відповідне рішення з боку Комісії з цінних паперів і бірж США може відкрити ринок для мільйонів інвесторів і залучити мільярдні інвестиції.

Досі американський регулятор відхиляв такі заявки, аргументуючи це вразливістю ринку криптовалют до маніпуляцій. Однак ситуація може змінитися – позитивне рішення принаймні щодо деяких заявок можуть ухвалити вже в січні.