Міккі Маус стане героєм щонайменше двох фільмів жахів. Відповідні проєкти анонсували після того, як у США минув термін дії авторських прав Disney на раннє зображення культового персонажа. Про це пише CNN.

Йдеться про зображення Міккі Мауса з мультфільму «Пароплавчик Віллі» 1928 року. З 1 січня воно стало суспільним надбанням США. Тож тепер режисер Джеймі Бейлі оголосив про фільм жахів із видатним мишеням.

Проєкт називається «Пастка Міккі Мауса» / Mickey’s Mouse Trap та розповідає про компанію друзів, яких переслідує хтось у мишачій масці. Режисер навіть представив тизер-трейлер майбутнього фільму жахів.

Режисером другого проєкту стане Стівен ЛаМорт. Виробництво його фільму має стартувати вже навесні цього року.

«Пароплавчик «Віллі» приносив радість поколінням, але під цією життєрадісною зовнішністю ховається потенціал для чистого, несамовитого жаху, – заявив режисер. – Я не можу дочекатися, щоб представити світу наш викривлений погляд на цього улюбленого персонажа».

Нагадаємо, що режисери не вперше реалізують проєкти на основі класичних персонажів. Приміром, торік вийшов фільм жахів «Вінні-Пух: Кров і мед» / Winnie the Pooh: Blood and Honey. Його зйомки стали можливими після того, як дитяча книга Алана Мілна «Вінні Пух» стала суспільним надбанням.