LG розробила та готується до старту продаж компактного робота зі штучним інтелектом. Вартість розробки поки невідома, але незабаром вона дебютує на виставці CES у Лас-Вегасі, пише Engadget.

Робот зможе виконувати різні функції. Приміром, він сповіщатиме про кондиціонер, який забули виключити, та навіть доглядатиме за домашнім улюбленцем.

Подібно до інших розумних помічників ШІ-робот від LG інформуватиме власників про погоду та нагадуватиме вчасно прийняти ліки. Він працює на базі платформи Qualcomm Robotics RB5 та здатен розпізнавати обличчя й голоси, а ще – оцінювати емоції оточуючих та вступати з ними в розмову.

За твердженнями LG, бот зможе привітати власника біля дверей, проаналізувати його емоції та ввімкнути музику для підняття настрою. Він оснащений камерою, динаміком і різноманітними датчиками, які дають йому можливість орієнтуватися, розмовляти та слухати.

До слова, недавно Amazon представила нову версію робота Astro, яка націлена на бізнес та коштує $2350. Нова модель орієнтована на роботу в якості пересувного охоронця. Пристрій здатен патрулювати 5000 квадратних футів (465 квадратних метрів).

P.S. Одна з моделей андроїдів у грі Detroit: Become Human теж була призначена саме для догляду за домашніми улюбленцями.