CEO Xiaomi Лей Джун розказав про амбіції компанії на ринку автомобілів. За його словами, Xiaomi в найближчі 15-20 років хоче зайняти місце в топ-5 світових автовиробників. Це може звучати досить оптимістично, зважаючи на те, що компанія досі не представила свого першого автомобіля. Однак, все більше технологічних корпорацій пробують сили на ринку електрокарів, то чому б не спробувати й Xiaomi? Тим паче в неї є для цього ресурси.

Лей Джун визнає, що Xiaomi Auto на 6-7 років відстає від конкурентів у Китаї, однак перший автомобіль компанії має вийти у 2024 році. До речі, нещодавно з’явились фотографії електрокара. У компанії є великий досвід розробки програмного забезпечення і різноманітних продуктів, тож вони сподіваються швидко наздогнати інших.

Минулого року підрозділ Xiaomi Auto залучив $439 млн інвестицій. Штат складає понад 2300 співробітників R&D. А перший електрокар компанії вже розпочав зимові випробування. Тож, схоже, все йде в непоганому темпі. Навіть швидше, ніж очікувалося.

Бачення Xiaomi полягає в тому, щоб запропонувати бездоганну інтеграцію з усіма пристроями в нашому житті — смартфонами, розумними будинками та автомобілями. Компанія хоче надати користувачам повний комплекс пристроїв і сервісів.