Поточний розмір YouTube оцінюють в 13,325 млрд відео. Таку цифру оприлюднив відомий технолог та директор Центру з вивчення громадянських медіа при Массачусетському технологічному інституті (MIT) Ітан Цукерман.

За його словами, лише у 2023 році на YouTube було розміщено понад 4 млрд відеороликів. Цей показник оновлюється кожні кілька тижнів на сайті tubestats.org.

YouTube

Розрахунки були непростими. Річ у тім, що дослідники могли збирати дані на окремих платформах, зокрема X. Тут завдяки спеціальному інструменту вони щомісяця мали доступ до даних про 10 млн постів.

Але платформа припинила надавати безплатний доступ до цього API у зв’язку з оновленням інструмента. Тепер X пропонує придбати доступ до API за надто високою ціною. При цьому кількість отриманих даних буде меншою, ніж коли це було безкоштовно. Це призвело до скасування значної кількості досліджень.

Щодо YouTube, то він популярніший за X. Однак не існує ефективного способу отримати дані, які б дозволили провести необхідні розрахунки. Втім, Ітан Цукерман за участі інших фахівців розробили власний метод, який дав їм змогу оцінити розмір YouTube.

Спеціалісти зібрали набір даних, завдяки якому вони можуть не лише підрахувати кількість відео, а й продовжити більш детальне вивчення популярного відеохостингу.