OpenAI планує залучити додаткове фінансування з боку Microsoft, щоб створити загальний штучний інтелект (AGI) – ШІ з людськими когнітивними здібностями. Про це заявив гендиректор компанії Сем Альтман в інтерв’ю Financial Times.

За його словами, партнерство його компанії та гендиректора Microsoft Сатьї Наделли «працює дуже добре». Сем Альтман очікує «з часом залучити набагато більше коштів» від технологічного гіганта та інших інвесторів для створення більш складних моделей ШІ.

Раніше Microsoft вклала в OpenAI мільярди доларів. Нині Сем Альтман сподівається, що технологічний гігант продовжить інвестувати в компанію.

«Попереду ще довгий шлях і багато обчислень, які потрібно зробити між нами і AGI… витрати на навчання просто величезні», – підкреслив він.

Водночас гендиректор OpenAI додав, що партнерство з Microsoft гарантує, що «ми обидва зароблятимемо гроші на успіху один одного, і всі будуть щасливі».

Також Сем Альтман розповів, що компанія працює над створенням GPT-5. Але він не став називати конкретні терміни запуску наступного покоління моделі ШІ. Для навчання GPT-5 планують використати загальнодоступний набір даних в інтернеті та власні дані OpenAI.

Водночас гендиректор компанії зауважив, що поки технічно важко передбачити, які саме нові можливості та навички може мати модель.

«Поки ми не потренуємо цю модель, для нас це як весела гра в здогадки, – сказав він. – Ми намагаємось стати кращими в цьому, тому що я вважаю, що з точки зору безпеки важливо передбачати можливості. Але я не можу сказати вам, що саме вона робитиме, чого не робила GPT-4».

Нагадаємо, в кінці вересня стало відомо, що OpenAI веде переговори з інвесторами про можливий продаж акцій, в межах якого оцінка вартості компанії може сягнути $80-90 млрд.