Китай схвалив одразу 105 відеоігор від місцевих видавців. Серед них ігри, які видають компанії Tencent Holdings Ltd. та NetEase Inc. Про це повідомляє Bloomberg.

До таких заходів у країні вдалися після того, як нещодавно китайські регуляторні органи оголосили низку нових правил, спрямованих на обмеження витрат та винагород, які заохочують гравців у відеоігри.

Нові правила забороняють нагороджувати гравців, якщо вони входять у систему щодня; якщо вони витрачають на гру вперше або якщо вони витрачають на гру кілька разів поспіль. Крім того, розробників ігор зобов’язали встановлювати обмеження на те, на яку суму гравці можуть поповнювати свої цифрові гаманці для витрат у грі.

Все це одразу вплинуло на ринок – акції Tencent Holdings впали на 16%, а NetEase – на 25%. Китайський ринок відеоігор майже моментально втратив близько $80 млрд ринкової вартості.

Після цього китайський регулятор заявив, що прислухається до відгуків зацікавлених сторін, включаючи компанії та гравців, щоб удосконалити правила. Рішення про схвалення 105 відеоігор вважають свідченням того, що Пекін пом’якшує свою позицію в описаному питанні.