Зі зливу терабайтів даних Insomniac, де окрім ігор були й презентації та плани Sony, стало відомо, що компанія очікує збитків в $1,5 мільярда до 2027 року через угоду Microsoft та Activision Blizzard.

Як повідомляють TechSpot, компанія бачить злиття як велику загрозу для PlayStation та сервісів підписок, навіть попри те, що Microsoft гарантувала, що Call of Duty виходитиме на PlayStation протягом 10 років.

Саме франшиза Call of Duty є ключовою у цій загрозі. Компанія вважає, що Microsoft можуть мати більше переваг з випуском нових ігор на своїх консолях, робити їх тимчасовими ексклюзивами та випускати у Game Pass в день релізу, що дасть користувачам Xbox більше переваг.

Sony може втратити $1,5 мільярда доларів до 2027 через Microsoft та Activision Blizzard

За оцінками Sony, це може привести до втрати $1,5 мільярда до 2027 року на підписці PlayStation Plus. Також компанія вважає, що перехід на схожу з Game Pass політику, коли великі проєкти у день релізу будуть доступні за підпискою, є невигідною для них.

Крім цього, компанія бачить загрозу у тому, що Microsoft можуть надавати послуги на телефонах, ПК та консолях, в той час, як PlayStation поки немає такої можливості.