Під час хакерської атаки на «Київстар» інфраструктуру мобільного оператора було зруйновано на 40%. Про це розповів президент компанії Олександр Комаров під час заходу «Україна та світ попереду 2024», повідомляє NV.

За його словами, масована атака розпочалася 12 грудня близько 5 години ранку. За півтори години, коли компанія втратила контроль над мережею, зловмисники заподіяли багато шкоди. При цьому в хакерів були певні цілі.

«Перша ціль – зруйнувати інфраструктуру якомога сильніше і посіяти хаос. Руйнування інфраструктури вийшло на 40%. Був дуже сильно зруйнований прошарок мережі», – заявив президент «Київстару».

Олександр Комаров також пояснив, що радіофіксована мережа в полях покриває десятки тисяч об’єктів, мобільна мережа – 15 тис. об’єктів, а фіксована мережа – 80 тис. об’єктів по всій Україні. Далі йде транзитна мережа, а потім – віртуальна IT-мережа, яка керує як послугами, так і корпорацією.

«Найбільший удар був по віртуальному прошарку мережі. Було знищено багато серверів, було затерто багато даних. База даних клієнтів була повністю стерта. Це не профілі клієнтів, це внутрішні профілі, які допомагають системі», – сказав він.

Як відомо, хакерська атака на «Київстар» призвела до масштабного збою. Але компанія за співпраці партнерів працювала над вирішенням ситуації. Станом на 21 грудня мобільний оператор відновив надання всіх основних базових сервісів своїм клієнтам.