Компанія Hyperloop One, яка мала на меті створити швидкісні лінії сполучення у вакуумних трубах, закривається. Про це повідомили люди, знайомі із ситуацією, пише Bloomberg.

Один зі співрозмовників на умовах анонімності розповів, що компанія звільнила більшість своїх співробітників і намагається продати активи, зокрема тестову лінію та техніку.

На початку 2022 року в компанії працювало понад 200 осіб. Тепер вона закрила свій офіс у Лос-Анджелесі. Решті працівників, яким доручили нагляд за продажем активів, повідомили, що їхня робота завершиться 31 грудня.

Залишок інтелектуальної власності стартапу передадуть конгломерату DP World, який почав підтримувати Hyperloop One у 2016 році та володіє її контрольним пакетом акцій.

Компанія привертала увагу громадськості з моменту заснування у 2014 році. За даними PitchBook, відтоді стартапу вдалося залучити понад $450 млн. Hyperloop One побудував тестову лінію поблизу Лас-Вегаса, щоб розвивати свою транспортну технологію.

Деякий час компанія називалася Virgin Hyperloop One – це сталося після того, як в неї інвестувала Virgin Річарда Бренсона. Однак згодом вона змінила фокус та зосередилася на перевезенні вантажів і повернулася до старої назви.

Зрештою компанія так і не побудувала жодного Hyperloop. Однак ця концепція продовжує зачаровувати підприємців. Кілька компаній, які займаються подібними розробками, перебувають на різних стадіях створення прототипів. Серед них – Hardt Hyperloop, Hyperloop Transportation Technologies Inc. і Swisspod Technologies.