Virgin Hyperloop звільнила майже половину своїх співробітників, оскільки компанія перемикається з перевезення пасажирів на вантажі. Компанія підтвердила скорочення 111 робочих місць для видання The Financial Times, яке поговорило з її колишніми співробітниками. Вони описали масштаби скорочень як «однозначно неочікувані».

Американська Virgin Hyperloop є однією з провідних компаній, які розробляють однойменну технологію — оновлену версію багатовікової ідеї щодо зниження енергоспоживання поїздів шляхом розміщення їх у вакуумних трубах, де опір повітря мінімальний. Концепція була відроджена у 2013 році, коли Ілон Маск опублікував технічний документ на цю тему та представив проєкт Hyperloop з магнітною левітацією, що використовується в потягах-кулях.

Компанія Virgin Hyperloop, раніше відома як Hyperloop One, досягла значних результатів, включаючи перший в історії тестовий запуск з людьми-пасажирами. Але, як і багато компаній, які намагаються втілити експериментальну технологію в життя, вона має проблеми із залученням фінансування та талантів, а також дотриманням термінів. У 2017 році керівники компаній повідомили, що очікують побачити «робочі треки Hyperloop по всьому світу… до 2020 року». Пізніше цю дату перенесли на 2021 рік. Зараз у світі не працює жоден Hyperloop.

Прессекретар Virgin Hyperloop сказав FT, що недавнє скорочення дозволить компанії «бути більш спритною, швидкою та рентабельною», і що рішення втратити таку кількість співробітників одночасно не було легким. Прессекретар сказав, що зміна фокусу на перевезеннях вантажів, а не пасажирів, «справді більше пов’язана з проблемами глобального ланцюга постачання і всіма змінами, пов’язаними з COVID-19».

Переміщення вантажів замість людей спростить безпеку та нормативний тягар, за даними DP World — еміратської державної логістичної групи, яка має 76% акцій Virgin Hyperloop. «Зрозуміло, що потенційні клієнти цікавляться вантажами, а пасажири знаходяться дещо далі», — пояснили в DP World.

Як повідомляє FT, DP World повідомила, що Virgin Hyperloop вже веде переговори з 15 потенційними клієнтами щодо доставки вантажної версії Hyperloop, і що уряд Саудівської Аравії розглядає маршрут, що з’єднає його портове місто Джидду зі столицею Ер-Ріяд.