Кросовер Lexus UX не просто оновився, але й навіть змінив індекс: було Lexus UX 250h – стало Lexus UX 300h. Зміна позначення повністю відповідає змінам техніки. Нехай ззовні новий гібридний кросовер пізнається лише за індексом, проте всередині покупця очікує гібридна система нової генерації, вже п’ятої за рахунком!

Що змінилось? Основний бензиновий 2-літровий двигун залишився, але покращення електромотору дало змогу підвищити загальну потужність з 184 до 199 к.с. – ось вам підтвердження зміни індексу! Крім того, відтепер Lexus UX 300h отримав більш сучасний акумулятор типу Li-Ion, що живить гібридну систему. Також доступна версія з додатковим заднім електромотором (загальна потужність не змінюється), що дозволяє позиціонувати кросовер як повно-приводний.

Є певні зміни й в салоні – але тут треба враховувати деталі. Наприклад, великий планшетний дисплей з’явився ще у попередніх проміжних оновленнях моделі, а трансмісійний джойстик вперше додався на електромобілі Lexus UX 300е – тобто, тепер ці зміни просто поєднались разом в Lexus UX 300h. А ось що додалось кардинально нового, то це цифрова 12,3-дюймова панель приладів.

Нарешті, варто відзначити розширення комплексу систем безпеки, нові варіанти оздоблення сидінь та декоративних вставок в салоні тощо.

Старт продажів автомобіля Lexus UX 300h заплановано на 2024 рік. Враховуючи певну популярність Lexus UX в Україні, у нас також варто невдовзі чекати цей оновлений кросовер.