Оголошені переможці онлайн-фестивалю українських незалежних розробників Indie Cup Ukraine’23.

У двох номінаціях, Most Promising Game та Critics’ Choice, перемогла рольова гра Hollow Home від команди Twigames. Це історія про українського підлітка, який намагається вижити й допомогти іншим в оточеному російськими військами місті. Автори мали на увазі події під часи облоги Маріуполя у 2022 р. і надихалися грою Disco Elysium. Це дійсно важка гра, яка має нагадати українцям та іноземним гравцям події перших місяців повномасштабної війни.

Найкращою грою фестивалю на думку журі стала мінімалістична головоломка Oberty від соло-розробника Дмитра Дениса, яка перемогла у категорії Most Anticipated Game Award.

Бруталістична пригодницька гра Blessed Burden від студії Podoba Interactive отримала нагороду Rising Star Award як найкраща гра від невеликої команди без видавця.

У спеціальній номінації People’s Choice Award переміг проєкт, який зібрав найбільше коштів для благодійних зборів під час Indie Cup Ukraine’23. Це хардкорний платформер Through the Nightmares від SandmanTeam. Нагадаємо, рік тому на Indie Cup Ukraine’23 та сама Through the Nightmares виборола приз Rising Star Award.

Нагадаємо, усього в Indie Cup Ukraine’23 брали участь 72 гри, з яких журі конкурсу відібрало 26 номінантів. Серед членів журі – експерти з компаній CD Projekt RED, Creative Assembly, Remedy Entertainment, Red Beat тощо, а також ігрові журналісти, відеоблогери та розробники-переможці минулих сезонів Indie Cup.

Indie Cup Ukraine’23 – це повністю благодійний фестиваль, в межах якого відбулася низка зборів для ЗСУ та волонтерів. Організаторам вдалось зібрати 437 899 гривень (з них 38 353 – донати у номінації People’s Choice).

Організатори дякують ігровим компаніям, які зробили внески на збори та стали партнерами фестивалю – це студії Hologryph, Ternox Games і Crunchy Leaf.

Нагадаємо, зараз «Межа» теж збирає гроші на допомогу військовим. Долучайтесь!