Чи може гібрид бути спортивним? Сучасна «Формула-1» вже доводить, що так! А якщо додати до цього кросовер та статус серійного автомобіля? Вже складніше.

Проте новинка Toyota Crown Sport RS намагається знайти відповідь на це складне питання! Адже автомобіль Toyota Crown Sport RS – це спортивна та водночас PHEV-версія моделі Toyota Crown Sport.

Якщо модель Toyota Crown Sport пропонує звичайний гібрид та потужність 236 к.с., то версія Toyota Crown Sport RS пропонує вже технологію PHEV-гібрида та 306 «коней», отриманих завдяки поєднанню 2,5-літрового бензинового двигуна та двох електромоторів – окремо попереду і позаду. Крім того, кросовер Toyota Crown Sport RS оснащено акумулятором ємністю майже 15 кВт·год й цього вистачає на запас ходу 90 км виключно на електроприводі.

А ще спорт-версія Toyota Crown Sport RS виділяється підсилювачами кузова, потужними передніми гальмами з 6-поршневими супортами, чорними 21-дюймовими дисками. Та й салон відповідний!

Загальна форма передньої панелі або центральної консолі незмінна, проте версія Toyota Crown Sport RS отримала спортивні сидіння – що логічно з урахуванням натяків на динамічний характер. Крім того, салон прикрашено червоним декором: різноманітні вставки, ремені безпеки тощо.

Всі вищезгадані зміни коштують чимало – кросовер Toyota Crown Sport RS в Японії оцінюється близько $53 тис., що на $12 тис. дорожче базової моделі Toyota Crown Sport. Як вважаєте – він того вартий?