Microsoft продовжує вдосконалювати Copilot, додаючи у свій ШІ-помічник все нову функціональність. Так, зараз компанія оголосила про співпрацю з Suno, завдяки якій Copilot навчився створювати пісні на базі простого користувацького запиту.

Як зазначає Microsoft, Suno є лідером у створенні ШІ-музики та першим сервісом, здатним генерувати повні пісні — тексти, музичні інструменти та вокал — з буквально одного речення.

Наразі скористатися послугами Suno можна лише у браузері Microsoft Edge. У ньому треба відкрити сторінку copilot.microsoft.com, увійти у свій обліковий запис Microsoft і впевнитися у тому, що Suno активований у переліку плагінів.

Після цього лишається просто попросити Copilot створити пісню на бажану тему — причому українська мова також підтримується. Результату доведеться трохи зачекати — зазвичай буквально кілька секунд, але деякі запити можуть завести Suno у глухий кут (у нашому випадку одну пісню він так і не створив навіть за пів години).

Щодо результатів… при спробі створити сучасну українську різдвяну пісню ми спочатку побачили трохи неочікуване:

Microsoft Copilot зробить вас автором пісень завдяки плагіну Suno

Але після невеличкого корегування нарешті отримали майже бажаний результат:

Microsoft Copilot зробить вас автором пісень завдяки плагіну Suno

Прослухати пісню можна за цим посиланням. Здається, якщо її запустити на радіо, більшість слухачів нічого не запідозрить.