Оновлено: Пресслужба «Київстар» повідомила про відновлення звʼязку.

«Спеціалісти «Київстару» усунули складнощі зі зв`язком, які виникли зранку 20 грудня у ряді міст на Заході та Півдні України. Наразі сервіси працюють у звичному режимі. Також повідомляємо, що послуга LTE в Україні та в міжнародному роумінгу працює без обмеження швидкості. Мережа Київстару завершує стабілізацію після наймасштабнішої хакерської атаки. Найближчим часом компанія повідомить про нарахування бонусів та компенсацій абонентам, які не могли користуватись послугами зв`язку через хакерську атаку» – йдеться в заяві.

«Київстар» заявив про складнощі із голосовим зв’язком і роботою мобільного застосунку «Мій Київстар», які зранку 20 грудня виникли в деяких містах на заході та півдні України. Про це йдеться в повідомленні компанії у Facebook.

Мобільний оператор підкреслив, що його спеціалісти працюють над відновленням сервісів. «Київстар» робить все можливе, щоб усунути технічні проблеми якомога швидше.

«Наша мережа наразі на етапі стабілізації після масштабної хакерської атаки, тому все ще можуть виникати короткочасні складнощі в роботі послуг», – зауважили в компанії.

Як відомо, 12 грудня «Київстар» заявив про потужну хакерську атаку, яка спричинила масштабний збій. Відтоді компанія працює над поступовим відновленням роботи.

Приміром, напередодні мобільний оператор повідомив, що відновив швидкісний мобільний інтернет у метрополітені Києва. Раніше мобільний інтернет також відновили в метро Харкова.

За інформацією компанії, для стабілізації роботи послуг вона залучила весь свій наявний технічний персонал, а також міжнародних партнерів із Швеції, Ірландії, США, Китаю, Фінляндії та інших країн.