У Детройті запустили першу в Америці дорогу з підтримкою бездротової зарядки для електромобілів. Мічиганський департамент транспорту (MDOT) і влада Детройту відкрили сегмент 14-ї вулиці в центральній частині Мічигану в Детройті як «інноваційний район мобільності». Про це пишуть Axios.

На ділянці довжиною близько 400 метрів встановили бездротову зарядку ізраїльського стартапу Electreon. Дорога буде використана для тестування та вдосконалення технології бездротової зарядки у реальному середовищі. Після тестування, її зроблять доступною для громадськості по всій Америці в найближчі кілька років.

Для того, аби скористатися цією зарядкою, електромобілі повинні бути оснащенні спеціальним схваленим приймачем, який заряджатиме автомобіль як під час зупинки, так і на ходу.

Подібні приймачі спочатку коштуватимуть близько $3500, однак Electreon в майбутньому планують зменшити вартість до $1500.

Влада Детройту розповіла, що надалі планує розташовувати такі зарядки на світлофорах та зупинках, щоб максимізувати їх користь.