Google погодилася вилатити $700 млн та забезпечити більшу конкуренцію в магазині додатків Google Play. Таких умов компанія дотримається в межах антимонопольного врегулювання з американськими штатами та споживачами. Про це пише Reuters.

Як відомо, Google звинуватили в завищенні цін для споживачів через незаконні обмеження на розповсюдження додатків на пристроях Android та непотрібні комісії за транзакції всередині додатків. Компанія не визнала свою провину.

Головний позивач штат Юта та інші штати оголосили про врегулювання у вересні, але умови не розголошувалися до початку судового процесу Google з компанією Epic Games. Минулого тижня Epic Games виграла справу проти Google. Тож тепер у Федеральному суді в Сан-Франциско оприлюднено умови врегулювання між Google та штатами.

Згідно з угодою, яка потребує остаточного схвалення судді, Google сплатить $630 млн до розрахункового фонду для споживачів та $70 млн – до фонду, який використовуватимуть штати

Споживачі, які мають на це право, отримають щонайменше $2 і зможуть отримати додаткові виплати залежно від того, скільки вони витратили в Google Play у період із 16 серпня 2016 року по 30 вересня 2023 року.

До вказаної угоди приєдналися 50 штатів, округ Колумбія, Пуерто-Рико та Віргінські острови.

У межах врегулювання Google заявила, що спростить користувачам можливість завантажувати додатки безпосередньо від розробників. Юристи штатів зазначили, що умови врегулювання «забезпечать значне, вагоме, довготривале полегшення для споживачів по всій країні».