Epic Games виграла гучну антимонопольну справу проти Google. Розробники Fortnite позивалися до технологічного гіганта через монополію магазину додатків Google Play. Про це повідомляє Reuters.

Epic Games звинувачувала Google в тому, що він вживає заходів для усунення конкурентів і стягує з розробників додатків невиправдано високі збори в розмірі до 30%.

Серед звинувачень було й те, що Google незаконно пов’язує Google Play і сервіс Google Play Billing. Це означає, що розробники мають використовувати обидва сервіси, щоб їхні додатки були включені в магазин.

Присяжні визнали правоту Epic за всіма пунктами. У січні суд почне роботу над тим, які засоби правового захисту застосувати. В Epic Games привітали рішення суду, а в Google заявили про майбутню апеляцію.

Це рішення є приголомшливою поразкою для Google, яка управляє одним із найбільших у світі магазинів додатків. Якщо воно зрештою залишиться в силі, то може дати розробникам більше можливостей впливати на те, як розповсюджуються їхні додатки і як вони отримують від них прибуток.