Українська податкова виписала штраф сайту Pornhub через несплату так званого «податку на Google», податку на додану вартість, який мають перераховувати в бюджет іноземні IT-компанії, що продають свої послуги чи сервіси українським споживачам. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своєму Telegram-каналі. Він також зазначив, що сервіс Onlyfans вже сплатив до державного бюджету України з початку 2023 року $944,1 тис. У серпні ця сума досягала $928,2 тис.

«Компанія, яка оперує сайтом Pornhub, ухиляється від реєстрації, у звʼязку з чим до неї був застосований штраф в розмірі 5543 дол. США та відповідне ППР спрямоване компанії та до Агенства доходу Канади. Нагадую, що кожна копійка т.з. податку на Google йде на фінансування потреб нашої армії, а Україна за рейтингом Pornhub на 14 місці серед інших країн по переглядах споживачів електронних послуг цього сайту» – йдеться в повідомленні Гетманцева.

Варто нагадати, що створення та розповсюдження порнографічного контенту в Україні досі переслідується законом, за таку діяльність можна отримати штраф 68 тис. грн або сісти до в’язниці на строк до трьох років. Відповідно компанія Aylo, яка володіє сайтом Pornhub, могла б отримати не тільки штраф від податкової, але й кримінальне провадження від української поліції. Тому не дуже зрозуміло, як саме Данило Гетманцев пропонує їм реєструватися як податковому агенту, адже діяльність компанії виходить за рамки чинного законодавства.