У 2023 році Onlyfans сплатив понад $928,2 тис. «податку на Google», як раніше назвали введення ПДВ для електронних послуг від іноземних компаній. Про це в Telegram написав голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Загалом за результатами декларування за ІІ квартал 2023 року особами-нерезидентами- платниками податку задекларовано 13,0 млн євро та 39,4 млн дол. США або 1,9 млрд гривень, що на рівні І кварталу 2023 року», – написав він.

Голова комітету також повідомив, що станом на 1 серпня зареєстровано 94 платники. Найбільші суми за результатами декларування в II кварталі сплатили компанії Google Ireland Limited, Google Commerce Limited, Apple Distribution International Limited, Valve Corporation, Ebay Marketplaces GMBH, Fenix International Limited.

«У 2023 році платники-нерезиденти сплатили 5,75 млрд грн. податку на додану вартість», – зазначив Данило Гетманцев.

Нагадаємо, що у 2021 році набув чинності так званий Закон про «податок на Google», яким запроваджується оподаткування ПДВ (20%) електронних послуг, що постачаються нерезидентами фізичним особам (крім ФОП-неплатників ПДВ), місце постачання яких розташоване на митній території України.