«Київстар» відновив доступ до послуг SMS, зокрема в міжнародному роумінгу.

«Клієнтам також доступні послуги голосового зв’язку, мобільна передача даних, послуга «Домашнього інтернету». Розпочато відновлення доступу до послуг M2M для бізнес клієнтів», – додав мобільний оператор.

У «Київстарі» зауважили, що в деяких населених пунктах, зокрема в Києві досі виникають локальні складнощі з доступністю «Домашнього Інтернету». З огляду на це, компанія залучила весь наявний персонал для якомога швидшого відновлення роботи послуги.

«Нагадуємо, що якщо ваша SIM-картка не реєструється в мережі, треба перезавантажити телефон, або включити і виключити «авіа» режим. Крім того, допомагає вибір мережі «Київстар» у налаштуваннях телефону», – підкреслили в компанії.

Мобільний оператор також підкреслив, що нарахування бонусів та компенсацій абонентам, які не могли користуватись послугами зв’язку через хакерську атаку, буде здійснено після повної стабілізації роботи мережі та запуску всіх послуг.

Як відомо, 12 грудня «Київстар» заявив про потужну хакерську атаку, яка спричинила масштабний збій. Згодом президент компанії Олександр Комаров повідомив, що зловмисники вразили захист мобільного оператора через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників.