Консалтингова компанія Deloitte сподівається, що штучний інтелект допоможе оптимізувати управління персоналом. Про це повідомляє Bloomberg.

Цього року гіганти консалтингового світу зіткнулися з незвичною проблемою: багато з них перебувають у процесі звільнення сотень співробітників навіть після того, як найняли тисячі випускників коледжів, щоб впоратися з новим попитом.

Deloitte має надію, що ШІ допоможе змінити цю ситуацію. Компанія використовує технологію для оцінки навичок співробітників та розробки планів їхнього перерозподілу на більш затребувані посади.

Все це є частиною сподівань компанії на те, що технологія дасть їй змогу з часом стримувати зростання кількості найманих працівників.

Це відбувається після того, як Deloitte цього року збільшила штат на 130 тис. співробітників. При цьому вона однаково змушена була попередити тисячі співробітників у США та Великій Британії про можливі скорочення їхніх робочих місць через реструктуризацію.

«Очевидно, що дуже важливо мати можливість уникати великих коливань у наймі та звільненні працівників, – сказав директор із управління персоналом Deloitte Стеван Роллз. – Ви завжди можете бути більш ефективними та результативними у пошуку потрібних людей».

Загальна кількість співробітників Deloitte зараз наближається до 460 тис. людей. Це – втричі більше, ніж десять років тому, коли дохід компанії був приблизно вдвічі менший, ніж сьогодні.