Activision Blizzard виплатить близько $50 млн для врегулювання позову про гендерну дискримінацію на робочому місці. Його у 2021 році подав Департамент громадянських прав Каліфорнії (CRD). Про це повідомляє Reuters.

Регулятор розслідував звинувачення про те, що компанія вдавалася до дискримінації до жінок-працівниць, недоплачуючи їм та відмовляючи у можливих просуваннях по службі. Тепер сторони дійшли згоди щодо цієї справи.

Згідно з мировою угодою, Activision зробить додаткові кроки для забезпечення справедливої оплати праці та просування по службі. Також компанія надасть грошову допомогу жінкам, які працювали за наймом або за контрактом у Каліфорнії в період із 12 жовтня 2015 року по 31 грудня 2020 року.

Варто додати, що компанію також звинувачували в потуранні сексуальним домаганням. Однак у межах угоди ці звинувачення вирішено відкликати.

«У мировій угоді CRD прямо визнала, що «жоден суд або незалежне розслідування не підтвердило жодних тверджень про те, що в Activision Blizzard мали місце систематичні або масові сексуальні домагання», – йдеться в заяві компанії.

До слова, корпорація Microsoft у жовтні цього року купила Activision за майже $69 млрд.