Супутниковий зв’язок Starlink може незабаром з’явитися на смартфонах. Йдеться про сервіс Direct to Cell, який дозволить обмінюватися файлами, текстовими та голосовими повідомленнями через супутникове з’єднання. Про це повідомляє The Register.

Сервіс анонсується до запуску в 2024 році. Спершу користувачі отримають змогу надсилати текстові повідомлення. А вже з 2025 року, як передбачається, вони зможуть відправляти файлову та голосову інформацію.

Сервіс надаватиме можливість передавання сигналу зв’язку 4G LTE із супутників на звичайні смартфони. The Verge повідомляє, що інформація про Direct to Cell вже доступна в спеціальному підрозділі, який створили на сайті компанії SpaceX.

«Direct to Cell працює з існуючими телефонами LTE скрізь, де можна побачити небо. Не потрібно вносити зміни в апаратному забезпеченні, прошивці або спеціальних додатках, що забезпечує безперебійний доступ до тексту, голосу та даних», – сказано в описі послуги.

Як відомо, плани про запуск сервісу були оголошені ще торік. Тоді передбачалося, що він запрацює у 2023 році в партнерстві з компанією T-Mobile.

Тепер, на додаток до T-Mobile, йдеться про співпрацю з компаніями Rogers в Канаді, Optus в Австралії, One NZ в Новій Зеландії, Salt у Швейцарії та KDDI в Японії.